torsdag 19 oktober 2017

Om rekord, reg.-fiskar och PB:n

Om du av någon anledning har missat nyheten om rekordregnbågen så läs om den på följande länk:


Det rör sig alltså om en regnbåge som man har gött upp till en rekordvikt för att sedan släppa ut i en pöl där fiskare tävlar om att lyckas lura den. Läs meningen en gång till och fundera vad du tycker. Jag tycker att det är patetiskt och tragiskt. Fångstmannen poserar glatt med vad som rent viktmässigt troligen är ett nytt rekord i vikt på regnbåge. Bör han vara stolt? Avgör det själva. Ni förstår nog vad jag tycker.

Detta exempel är symptomatiskt för mycket av vad sportfiske idag handlar om, att jaga större och tyngre fisk. Personligen tycker jag att rekord-/reg-/PB-hetsen har gått alldeles för långt. Men vad gör man inte för den perfekta bilden att ladda upp på diverse sociala medier? 

Men jag då? Jag använder sociala medier för mitt fiske. Det är korrekt, men jag gläds åt alla mina fångster. Jag laddar gärna upp en bild på en mindre id, mört eller svartmunnad smörbult. Jag tror i ärlighetens namn att jag aldrig har fått en fisk i närheten av reg-vikter. Ett exempel, min största gädda någonsin vägde 6.5 kg, addera samma vikt en gång till så är vi i hamn! 

Därmed inte sagt att det är fel att jag rekord, reg eller PB. Det kan dock vara på sin plats med lite tänkande mellan varven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar