tisdag 11 juli 2017

En dag då det stämde.

Vissa dagar går inget rätt. Man klantar sig mest och undrar vad man håller på med. Andra dagar går det desto bättre, tack och lov. Idag var en dag av det senare slaget. Klockan ringde 05.00 och strax därpå fick kaffebryggaren göra sitt jobb. Tre koppar svart härligt kaffe till bilresan. Efter en snabb packning så åkte jag till en tjärn som jag fiskade i för några dagar sedan sist. På slutet av det passet bommade jag vad som såg ut att vara karp eller ruda och det satt hårt inne.

Väl på plats så började jag att mäska upp platsen innan spö och tackel gjordes redo. Tjärnen är ett populärt tillhåll för fåglar och fåglar hade jag nära mig en stund senare. Någon typ av fågel med ungar höll på att dyka bara någon meter från mitt flöte. De hittade säkerligen bröd och majs som jag slängt ut. Detta lär inte ge fisken någon chans tänkte jag så det fick bli ett positionsbyte. Jag gick till en mindre och skuggsatt del av tjärnen, mäskade upp med bröd och satte mig. Missade vad jag tror var en mindre mört. En stund senare skulle jag hugga in på första frukostmackan och då dök flötet, lite mer bestämt. Jag satte mothugget och kände lite bättre motstånd än tjärnens mörtar och minisutare brukar bjuda på. Det var äntligen en karp! Karpen hade sugt i sig brödbiten och satt perfekt krokad. Gott med ny art.


Efterson klockan nu bara var 7.30 bestämde jag mig för att åka vidare för en ny artsatsning. Vid ett tidigare fiskepass hade jag sett vad jag misstänkte var storspigg i en pöl på klipporna i anslutning till havet. Den gången hade jag inte rätt grejer med mig men idag var jag utrustad för mikromete. Det skulle visa sig vara betydligt svårare än vad jag trott men efter ett tag kunde jag äntligen kroka en vackert lekfärgad storspiggshane. Två nya arter på en dag känns riktigt gött! Det lönar sig att vara envis och finslipa på detaljer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar