söndag 4 december 2016

Den mystiska fisken avslöjad

Så var det då dags att testa ett nyss pass med kikmete. Platsen var den samma som jag körde på tidigt i november. Sist jag var här såg jag lite grövre rötsimpa samt en fisk som jag misstänkte kunde vara en ny art. För simporna valde jag idag att plocka med mig ett kort spinnspö och liten jigg. Jag hade också med mig mitt mikrometspö så klart. Väl på plats kändes botten mindre fisktät än senast jag var här. Väderförutsättningarna gick däremot inte att klaga på. 6 plusgrader och knappt någon vind.

Efter en stunds spejande så började lite fisk uppenbara sig. Jag fick upp ett gäng mindre rötsimpor men de stora lyste med sin frånvaro. Efter ett tag fick jag syn på vad som såg ut som den "mystiska fisken" från föregående tillfälle här, den som vägrade att ta masken. Efter ett gäng försök så lyckades jag kroka fisken. Spännande! Vid en snabb anblick insåg jag att den här har jag sett förr. Det visade sig vara en liten torsk som patrullerade längs botten försiktigt.

Således ingen ny art men ändå kul att kunna röja fiskens identitet i alla fall. Lite längre ut där botten är beväxt med viss vegetation såg jag någon typ av nålfisk men de ville inte låta sig luras av mask, vilket var väntat. Det blev ingen ny art ikväll men ett frågetecken rätades ut och det var, som alltid, härligt att komma ut på fiske. Här kommer jag bli en habitué kommande år.

Det går att fiska året runt, glöm inte det!

1 kommentar: