torsdag 29 augusti 2024

Vem läser?

En fråga som jag tänker på ibland då jag sneglar på statistiken för bloggen är den om vem det är som läser inläggen? Ett fåtal (snarare en duo) har jag koll på. Den flitiga och läsvärda bloggaren Herman (rekommenderar att besöka hans blogg) samt Orup-fanatikern och artfiskefadern Patrik (även här rekommenderas bloggbesök, men missa inte heller 50-klubben). Men vilka är de andra? Några porrbotar lär det inte vara då jag tack och lov slipper kommentarer innehållandes inviter av suspekta slag.

onsdag 28 augusti 2024

En bra start på dagen…

…är att fiska. Denna morgon har jag ägnat mig åt lite fiske innan arbetsdagen börjar. Jag fick ingenting, men likväl var det härligt att komma ut. Nu kliver vi snart in i september och hösten gör sitt intåg. Jag har inga som helst problem med kallare temperaturer, mörker och så vidare, men fiskemöjligheterna börjar så sakteliga minska. Jag försöker ta vara på dem.

fredag 23 augusti 2024

Gotland II


På bilden syns resultatet av ett fiskepass i Visby hamn med min sjuåring. En svart smörbult upp, i övrigt enbart småexemplar av sill och storspigg siktade. Nu är det färdigfiskat för denna Gotlandsresa och fisket kan minst sagt summeras som mediokert.



tisdag 20 augusti 2024

Gotland

Gotlandsvistelsen har pågått några dagar och jag har hittills ägnat två mornar åt fiske. Av familjelogistiska skäl har det fått bli en närliggande hamn på västsidan som besökts båda gångerna, ett lugnt och fridfullt ställe.




Dessvärre har jag ingen av gångerna varit i kontakt med någon fisk, vare sig på det bottenmete jag har kastat ut eller det vertikala metet längs kajkanten. Det enda jag har sett som är fisk är stora mängder storspigg. Nog har man läst om hur illa ställt det är med Östersjön och det verkar stämma väl, dessvärre. Den andra morgonen kunde jag inte hålla mig från att fiska upp en storspigg, bara för att få något på kroken.





Det återstår att se om det blir några fler pass. Som vanligt med familj så har man ont om tid.

lördag 17 augusti 2024

Stadsfiske

I den mån jag har hunnit, senaste tiden, så har jag tagit mig ut på lite morgonfiske. Centrala Göteborg utgör egentligen ett ganska intressant fiske men så har vi det där med centrala (s.k. folk).

Några hyfsat granna abborrar har jag fått och det råder inget tvivel om att det finns gott om betesfisk i vattnet för dem.




Imorgon (söndag) väntar färd mot Gotland och jag ser fram emot att få till lite fiske under vistelsen. Mer om det, förhoppningsvis, i någon snar rapport.

söndag 4 augusti 2024

Hemfärdsdepp

Symptomatiskt regnar det idag när det är dags för färd hemåt till Göteborg. I vanlig ordning har jag inte saknat staden en sekund, däremot har jag saknat havet lite. Vad som ändå glädjer mig i denna stund är att fiskelågan åter har tänts efter att ha varit snudd på släckt det senaste året. Jag ska försöka ta vara på den nu, de kommande månaderna. Planer och idéer finns.

lördag 3 augusti 2024

Äntligen ny art för sonen

Igår kom äntligen en framgång på artfronten för min sjuåring. Som den trogne läsaren vet jagar vi primärt arter som finns med bland Sportfiskarnas fiskemärken. Igår lyckades han ta sitt livs första gädda. Äntligen!