måndag 6 mars 2023

Fiskepremiär

Igår begicks årets fiskepremiär och det blev i form av det, numera traditionsenliga, tidiga vårmetet. Morgonen var svinkall, nedåt -11 men stämningen på topp och i takt med att solen steg ökade också temperaturen. Väl på plats började det inte dröja särskilt länge innan det nappade då mörten var framme. Vi fick ett gäng mörtar innan det började lugna sig och det var dags att röra på sig. Dessvärre ökade vindarna under dagen så vissa platser var inte särskilt tilltalande att sitta vid och på vissa håll låg relativt bred is. Vi flyttade oss några gånger, dessvärre utan någon framgång. Fångstmässigt landade det hela på ett gäng mörtar och en gärs. Sällskapet var trevligt, kaffet var gott och soppan var utmärkt. Hur som haver en härlig fiskedag.

















4 kommentarer:

  1. Märkvärdigare än så behöver det inte vara. Några mörtar, gott kaffe i dito sällskap och att få vara ute vid vattnet och dessutom få litet sol på näsan, kan man egentligen begära så mycket mer av tillvaron?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen inte! En fantastisk dag som känns än mer fantastisk med tanke på hur snön vräkt ner denna veckan.

      Radera
  2. Men nu börjar det väl snart dra ihop sig till årets andra fisketur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för "sparken i arslet"! Jag har faktiskt inte fiskat något mer men tänkt och planerat en del kring det. Lovar att återkomma med detta inom kort!

      Radera