fredag 29 april 2022

Öringpremiär

Som du redan har förstått är inte öringpremiären "helig" för mig. Öringpremiären begås någon gång, oftast under april, men det är ingen brådska. Den har såvitt jag kan minnas alltid inneburit ett bompass. Så nu var det dags för premiär 2022. Jag och min svärfar klev upp 5.00 och bryggde kaffe, ordnade mackor och kokade korv. Cirka 30 minuter senare var vi på väg. Vi styrde norrut och morgonluften var kylig och krispig. När jag klev ner till bryggan där vi började såg jag omgående en hyfsat fin öring som sökte sig bort, bra tecken. Jag spinnfiskade och min svärfar flugfiskade. Det dröjde inte länge förrän första följaren kunde skådas men ingen kontakt.



Vacker morgonvy


Efter ungefär en timme har jag fisk på min upphängarfluga. Det är inget stort och jag blir faktiskt aningen förvånad när jag får in fisken som visar sig vara en gråsej. Jag har aldrig fått gråsej så här grunt så här tidigt. Men kul med fisk.


Överraskande fångst



Kaffe, alltid med på fisket


Vi rörde oss längs med klippor och strand och fiskade av en ganska stor yta. Svärfar hade kontakt med fisk medan jag inte kom närmre än att se några följare. En stund senare fick han en fin öring på strax under 45 cm. Undertecknad gick fortsatt lottlös. Vi bytte sedan ställe och körde en bit bort. Dessvärre hade nu molnen skingrat sig och solen hade fritt fram. Vindarna hade dessutom lugnat sig totalt. Inte direkt optimalt för fiske efter skygg öring. Nåväl, på klipporna avnjöts en underbar lunch i form av Bullens pilsnerkorv, korvbröd samt baconost på. Det blev således inget bompass i formell mening men ingen öring för min del. Underbart att fiska, som vanligt!



Lunch



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar