fredag 7 april 2017

Tankar kring sportfiske i allmänhet

Läste precis ett intressant inlägg på http://fiskelyckainorr.blogspot.se som jag rekommenderar. Jag håller med i mycket. Som jag har skrivit i tidigare inlägg så tycker jag att marknadens inflytande avspeglades mycket tydligt på Sportfiskemässan, eller Predatorfiskemässan som den nog skulle kunna byta namn till. Sportfiske idag handlar väldigt mycket om pengar. Man ska helst ha rätt spön (för man ska givetvis ha båten full av olika spön), rullar, linor och beten. Vad jag noterade framförallt på Sportfiskemässan var hur mycket jiggar/varianter på jiggar har gått upp i pris. Förr, då jag oftare köpte beten, var en jigg ett budgetbete.

Det är alltid viktigt att vara kritisk till alla perfekta bilder där en gädda på 10kg+ frontas med "rätt" bete hängandes i käften ur perfekt framförd vinkel. Jag vill därmed inte på något sätt hänga ut någon eller några. Den fina sidan av all sponsring  kan exemplifieras genom att vi får roliga och spännande program att titta på, helt gratis. Jag ska erkänna att jag tycker det är helt underbart att se på Perch Pro eller Fly vs. Jerk. Jag inser samtidigt att den där perfekt utrustade båten kommer jag aldrig att ha.

Tack och lov känns inte metet lika marknadspräglat även om det är självklart att det förekommer sponsring och marknadsföring där med. Det viktiga är att kunna vara kritisk till allt som vi matas med i informationsväg och fortsätta att njuta av hobbyn/intresset fiske.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar