tisdag 9 oktober 2018

Mål för resterande 2018

Året går fort nu. Vi är inne i oktober och vissa nätter har varit svinkalla. Men tar fisket slut för det? I helskotta heller!

Tänkte ägna detta inlägg åt lite önsketänkande om nya arter. Målet för resterande 2018 är tämligen modesta en ny art. Följande arter har jag funderat kring:

Paddtorsk - En art som går att fiska efter året runt men det fina med sen höst/vinter är att fler arter som kan vara ett hinder har dragit sig undan. Har en plats som jag tror kan leverera och här handlar det om att få till minst ett ordentligt försök. Kräver tid då satsningen ska göras norrut.


Tånglake - Detta är den mest realistiska av listade arter att ta. Den finns i närheten och kräver bara man ger det lite tid. Har siktfiskat på en tidigare i år men de satans stensnultrorna var i vägen då. Tack och lov försvinner de snart.


Hornsimpa - Som nämnt i ett tidigare inlägg, ”Om en kommande simpsatsning.”, så är jag inte säker på att arten finns i det tilltänkta vattnet men en del talar för det. Blir ett försök nu i november.


Bergsimpa - Samma sak som med hornsimpan.


Havsabborre - Ska tydligen vara en rolig fisk att drilla vilket tilltalar. Fiskeplatsen gör det inte och det är väl därför denna satsning dragit ut på tiden. Ska givetvis fiska på tillåtet område men denna ligger nog inte högst på prioriteringsordningen.

2 kommentarer:

  1. Tånglaken kan vara oväntat lurig. Minns jag fick kämpa för att få ett exemplar att fotografera. Har ett ställe som är bra för tånglake men det är tekniskt sett fiskeförbud där pga öringfredning. Hör av dig om du vill ha tipset ändå.

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag återkommer säkert. :)

    SvaraRadera